Dacă ai putea obține aproape același rezultat ca dupa o intervenție chirurgicală cu ajutorul unor tratamente neinvazive, ce metodă ai alege? Toată lumea și-ar dori tratamentul rapid si eficient, normal! Mulți oameni se feresc de operații, de aceea dorința de metode de tratament noninvazive în chirurgia estetică continuă să crească.

Toxina botulinică

Cel mai cunoscut exemplu de procedură minim invazivă este injectarea cu toxina botulinica. Odată un lux pentru VIP-uri, acest tratament este acum accesibil oricui isi doreste sa o foloseasca.

Toxina botulinică (cu diferite denumiri comerciale, in functie de firmele producatoare -Vistabel, Botox, Dysport, Xeomin) – este unul dintre cei mai populari agenți antirid, dar nu toate au aprobare de folosire in chirurgia estetica. Tratamentul confera un aspect mai proaspăt și mai tineresc al etajului superior al fetei și lasă să se estompeze semnele timpului. Procedura propriu zisa poate dura intre 10-30 de minute, dar instalarea efectului toxinei variaza de la 1-2 zile pana la o saptamana.

Pe lângă tratarea ridurilor, toxina botulinica, fiind de fapt o substanță neurotoxică, are si indicatii neurologice( pentru contracturi musculare spastice involuntare, blefarospasm). Este de asemenea utilizata si pentru tratamentul transpirațiilor excesive, migrene cronice, strabism.

Tratamentul cu toxina botulinica este o procedură minim invazivă in care ingredientul activ este injectat în zona care urmează să fie tratată folosind cele mai fine ace. Anestezia nu este de obicei necesară. Poate fi urmata de aplicatii reci, pentru a ajuta la prevenirea edemului și la reducerea oricărei ușoare dureri. Umflăturile ușoare după tratament sunt normale și dispar în câteva zile.

Terapia Vampir

Terapia Platelet rich plasma este de asemenea una dintre procedurile minim invazive cu efect vizibil de rejuvenare tegumentara. Terapia cu plasma bogata in trombocite si factori de crestere tisulari este deosebit de delicată pentru piele, deoarece sunt utilizate doar substanțele proprii ale corpului. Iar echipa centrului medical Pogany îți oferă siguranță și eficiență în realizarea acestei proceduri de înfrumusețare și anti- îmbătrânire, folosind cele mai bune kituri de recoltare.

Acid hialuronic

Lupta împotriva ridurilor si a pierderii volumului la nivelul anumitor regiuni ale fetei poate fi castigata cu ajutorul fillerelor cu acid hialuronic, care contureaza fața chiar de la primul tratament. Acidul hialuronic, fiind un produs resorbabil, necesita sedinte de intretinere seriate, o data la 9-12 luni, pentru pastrarea efectului. Injectarile regulate păstrează rezultatul pe termen lung.

Acidul hialuronic dispune de o gamă largă de aplicații în medicina estetică. Posibilitatea de a modela, contura, volumiza sau de a minimiza ridurile fără intervenție chirurgicală, fără anestezie generală, fara cicatrici și perioade de recuperare explică marea popularitate a acestuia.

Exista diferiti producatori de acid hialuronic, iar capacitatea de modelare si durata efectului produsului depinde de calitatea acestora. De aceea este foarte important sa va asigurati de calitatea acidului hialuronic care va este propus pentru injectarea. In clinica Pogany se folosesc numai produse premium.

In functie de tipul de tratament propus , acidulul hialuronic poate fi injectat la nivelul dermului pentru tratamentul ridurilor de expresie sau in planuri mai profunde pentru a crea volum (augmentarea pometilor). Este potrivit pentru ridurile de la nivelul santurilor nazolabiale si a liniilor Marionette, corecteaza cearcanele, ofera volum pometilor si recontureaza regiunea mandibulara si mentoniera. Efectul final va consta in obtinerea unui aspect intinerit, cu un contur imbunatatit si cu un oarecare efect de lifting.