Aici, la Centrul Medical Pogany, rinoplastia sau operația de corecție a nasului este una dintre cele mai populare proceduri chirurgicale estetice.

Există multe motive diferite pentru care pacienții noștri doresc să schimbe modul în care arată nasul lor. Acest lucru se datorează faptului că remodelarea nasului poate modifica echilibrul și proporțiile întregii fețe, schimbând modul în care arată și modul în care se simte o persoană în legătură cu aspectul său.

În continuarea materialului, am pregătit cinci motive pentru care o persoană s-ar putea gândi să apeleze la procedura de rinoplastie:

Modificarea dimensiunilor piramidei nazale

Există multe preocupări diferite pe care pacienții noștri le au în legătură cu nasul lor și pe care speră să le abordeze prin rinoplastie. În cele mai multe cazuri, aceștia consideră că nasul lor este prea lung sau prea mare și, ca urmare, consideră că nu este proporțional cu restul trăsăturilor lor faciale.

La primul consult medical, pacientul va putea discuta cu medicul chirurg estetician despre ceea ce dorește să obțină de la rinoplastie. La Centrul Medical Pogany, am ales să oferim o abordare a medicinei în care fiecare pacient este investigat cât mai multilateral și amănunțit posibil, punându-i la dispoziție soluții medicale personalizate. Prin urmare, la acest prim consult, se pot agrea dimensiunile optime ale piramidei nazale pentru pacient.

Modificarea formei nasului

Dacă nu este dimensiunea, atunci cel mai adesea, pacienții care apelează la rinoplastie, doresc să schimbe forma nasului lor. Fie că este vorba de modificarea unghiului dintre nas și buza superioară, remodelarea vârfului nazal sau îndreptarea punții nasului.

Remodelarea nasului poate crea un aspect facial mai echilibrat, prin modificarea proporțiilor întregii fețe și prin schimbarea modului în care arată și modul în care se simte o persoană în legătură cu aspectul său.

Îndreptarea septului nazal

Un sept deviat apare atunci când septul nazal – osul și cartilajul care împart cavitatea nazală în jumătate – pare a fi deplasat spre dreapta sau spre stânga, lucru ce poate provoca probleme respiratorii.

Majoritatea persoanelor au un fel de dezechilibru sau mici deviații în ceea ce privește mărimea pasajelor respiratorii care nu necesită, de obicei, nicio intervenție chirurgicală, deoarece este puțin probabil să provoace simptome medicale. Adică, un sept deviat este obișnuit, însă în cazul dezechilibrelor mai grave, acesta, într-adevăr, poate provoca probleme ale sinusurilor, cum ar fi un nas înfundat și chiar dificultăți respiratorii.

O rinoplastie tradițională poate fi combinată cu septoplastia – procedura care corectează deviația de sept prin îndreptarea septului nazal și repoziționarea acestuia în centrul nasului, astfel încât ambele pasaje nazale să aibă o dimensiune egală.

Îngustarea nărilor

Toate procedurile noastre de rinoplastie sunt complet adaptate nevoilor și cerințelor individuale ale pacienților noștri și se bazează pe aspectul pe care pacienții doresc să-l atingă.

Rinoplastia sau operația de corecție a nasului poate include și reducerea dimensiunii nărilor, când acestea sunt prea mari sau prea largi. Această intervenție chirurgicală ajută la crearea unor proporții mai echilibrate, redând pacienților atât încrederea, cât și simetria generală a feței.

Atenuează problemele de respirație

Deși chirurgia nasului este, de obicei, o procedură electivă, pot exista uneori și motive medicale – problemele respiratorii – pentru care o persoană dorește să apeleze la procedura de rinoplastie. După cum am discutat, acest lucru poate fi cauzat de un sept deviat, unde intervenția chirurgicală a nasului sau septoplastia pot ajuta la curățarea căilor respiratorii, astfel încât pacientul să poată respira mai ușor.