Datorită faptului că suntem expuși riscului de accidentare în fiecare zi, majoritatea dintre noi ne-am ales cu cel puțin o cicatrice pe piele.

Cicatricile sunt rezultatul unor intervenții chirurgicale, sau mai pot apărea din cauza unor afecțiuni (cicatrici post acneice sau varicelă) sau din cauza unor accidente mai grave, cum ar fi traumatisme, arsuri sau plăgi tăiate.

După cum probabil bine știți, pielea încearcă să se repare singură după o agresiune severă. Însă, este foarte important ca medicul să urmărească îndeaproape tot procesul de vindecare.

Cicatricile sunt de două feluri: cheloide sau hipertrofice. Amândouă tipuri de cicatrici tind să fie groase, de culoare roșie și dure. Singura diferență dintre ele este faptul că spre deosebire de cicatricile cheloide, cele hipertrofice nu depășesc marginile inciziei inițiale.

De ce? De ce noi?

Dacă din nefericire ați rămas cu cicatrici late, reliefate, înfundate, roșiatice sau pigmentate din cauza unui traumatism înseamnă că sunteți candidatul ideal.

Majoritatea pacienților care ne-au trecut pragul clinicii au apelat la serviciile noastre de corecție cicatrici din cauza faptului că din punct de vedere a aspectului, sunt deranjați de cum arată cicatricile rămase.

Datorită experienței vaste în domeniu considerăm că suntem pregătiți foarte bine profesional astfel încât să ajutăm pacientul să scape de orice problemă estetică cu care se confruntă.

La ce să ne așteptăm?

Odată apărută cicatricea pe piele nu poate fi îndepărtată definitiv, însă cu ajutorul chirurgiei estetice se poate îmbunătăți aspectul acestuia, folosind metode de tratament medical sau chirurgical.

Cele mai cunoscute tehnici chirurgicale sau nechirurgicale de corecție a cicatricilor, sunt peelingul chimic, laserul (pentru tratamentul cicatricilor post acnee) sau excizia chirurgicală.

Este foarte important de știut faptul că nici o intervenție chirurgicală pentru tratamentul cicatricilor nu poate avea loc mai devreme de 6-9 luni de la evenimentul care a declanșat-o. Așadar, dacă vreți să scăpați de cicatricile inestetice este bine să aveți multă răbdare.

Tehnica prin care se va îndepărta cicatricile se stabilește de către chirurgul estetician în urma consultației. Prețul se stabilește în funcție de gradul de complexitate și termenul de finalizare.

Pentru a vă face o părere despre rezultatele de corecție cicatrici, vă invităm să aruncați o privire peste cazurile tratate de noi.