De ce? De ce noi?

Pentru a putea afla tot ce vă interesează despre problema dumneavoastră este foarte important să vă prezentați la centru de excelență în chirurgie estetică și postbariatrică Pogany. Doar un medic specialist în domeniu își poate da cu părerea cu privire la problemele pe care le aveți și doriți să le tratați.

Nu spunem că suntem cei mai buni în domeniu, însă noi iubim frumusețea, dar mai întâi prețuim sănătatea, iar profesionalismul echipei, rigoarea procedurilor și tehnologia ultramodernă selectată ne recomandă.

Cui se adresează?

Vă aflați și dumneavoastră printre oamenii care au suferit recent sau mai demult un traumatism și ați rămas cu sechele la nivelul mâinilor sau în alte părți ale corpului? Considerați că un traumatism anterior a fost neglijat sau insuficient tratat? Aceste sechele rămase vă împiedică desfășurarea normală a activităților de zi cu zi?

Dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ înseamnă că sunteți candidatul ideal pentru corecția sechelelor posttraumatice sau postcombustionale.

La ce să ne așteptăm?

În cazul în care traumatismul inițial a produs leziuni de oase, tendoane și/sau nervi și acestea au fost reparate corect în urgență sunteți un pacient norocos. Dar, există și cazuri în care acest lucru nu a fost posibil sau a fost neglijat, iar în timp s-au produs modificări ale poziției degetelor sau mâinii.

Durerea care rămâne în urma unui traumatism se numește sechelă și de cele mai multe ori provoacă impotență funcțională, furnicături, crampe musculare, amorțeli etc.

Tocmai din aceste motive este necesară o evaluare corectă a sechelelor existente și stabilirea unui plan terapeutic, adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte.

O altă problemă des întâlnită la pacienți sunt sechelele postcombustionale. Aici vorbim despre acele cicatrici după arsuri care pot fi doar inestetice sau care produc diferite grade de deficiențe funcționale.

Datorită tehnologiei medicinale care avansează în fiecare zi, acum există tratamente adecvate pentru toate aceste probleme. Îndepărtarea sau ameliorarea cicatricilor se poate face prin una din următoarele metode, în funcție de caz:

 – dacă dimensiunile cicatricei permite acest lucru se va face o excizie, urmată de sutură.

 – înlocuirea parțială a cicatricii cu țesut sănătos sau pentru relaxarea unor bride se vor folosi diferite plastii locale cu lambouri.

 – o altă metodă extrem de folosită este montarea unui expander sub tegumentul sănătos din vecinătatea cicatricii, cu întinderea ulterioară a tegumentului respectiv prin umflarea expanderului și excizia finală a cicatricii și înlocuirea ei cu tegumentul expandat (întins).

Pentru a vă face o părere despre rezultatele de corecție ale sechelelor posttraumatice sau postcombustionale, vă invităm să aruncați o privire peste cazurile tratate de noi.