Venirea pe lume a unui bebeluș nu este întotdeauna o sarcină ușoară și lipsită de griji. În unele cazuri, bebelușul nou născut poate fi diagnosticat cu malformații congenitale.

Nu cred că există viitoare mămică care să își dorească ca bebelușul ei să sufere de anomalii de structură, funcție sau metabolism, însă aceasta este realitatea. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în cazul în care bebelușul vostru suferă de malformații congenitale este să veniți la centrul nostru medical Pogany.

Dacă în trecut medicina nu era atât de evoluată, în ziua de azi există tratament pentru aproape orice problemă de ordin estetic. În concluzie, malformațiile congenitale pot fi corectate în zilele noastre cu ajutorul chirurgiei plastice.

Tratamentul chirurgical trebuie început cât mai precoce și constă în corecția malformațiilor congenitale de la nivelul feței și mâinilor.

De ce? De ce noi?

De-a lungul timpului, Dr. Carmen Giuglea a participat în permanență la cursuri, conferințe și congrese de specialitate atât la nivel național cât și internațional, pentru a acumula experiența necesară.

De mai bine de 18 ani, medicul nostru de specialitate Carmen Giuglea profesează în domeniul chirurgiei plastice.

Descriere, cauze, obiective

După cum am menționat la începutul articolului, malformațiile congenitale sunt defecte în structurile corpului uman. Dincolo de problemele de ordin estetic, tratamentul chirurgical are ca scop principal refacerea funcționalității.

Tratamentul chirurgical constă în amputația degetului supranumerar. În cazul în care sunt afectați pediculii vasculonervoși ai degetului normal atunci se practică amputația de raza și crearea unei mâini tridigitale.

Dacă copilul care suferă (din naștere) de anomalii congenitale, este dus din timp la un control, iar medicul chirurg decide că are nevoie de tratament pentru a corecta malformațiilor congenitale, îi poate fi redată șansa la normalitate.

Pentru a vă putea face o părere despre rezultatele tratamentului de corecție a malformațiilor congenitale vă invităm să aruncați o privire peste câteva dintre cazurile tratate de noi.