De ce? De ce noi?

De cele mai multe ori, evităm să mergem la medic de teamă, însă când sănătatea ne este pusă în pericol vizita la cabinetul medical este obligatorie.

La clinica Pogany veți fi întâmpinați de o echipă de medici cu o experiență vastă în domeniu chirurgiei plastice. Dacă veți dori să vă tratați la noi de boala maladia dupuytren vă garantăm că vă veți bucura de o experiență medicală de calitate, de siguranța și confortul asigurate de dotările cabinetelor, sălilor de operație și post-operator, saloanelor și spațiului auxiliar.

Ce este boala Maladia Dupuytren?

Este o afecțiune cu o evoluție lentă progresivă care se manifestă prin apariția la nivelul palmei a unor corzi fibroase, însoțite de noduli, care determină în timp retracția în flexie a unuia sau mai multor degete.

În general, boala se produce la nivelul degetelor 4, 5 și mai rar la nivelul mediusului sau policelui. De cele mai multe ori, boala apare la persoanele care au vârsta peste 45-50 de ani.

Chiar dacă nu se cunoaște cauza clară din cauza căreia apare această boală degenerativă a aponevrozei palmare, se pare totuși că muncitorii manuali sunt cei mai afectați. De asemenea, s-a descoperit că poate avea și o componență genetică, existând o predispoziție familială.

Procedură

Tratamentul este chirurgical și presupune îndepărtarea chirurgicală a aponevrozei modificate degenerativ, cu redresarea la maximum a degetelor în poziția de extensie maximă, cu protejarea pediculilor vasculo-nervoși digitali.

Pregătirea pentru intervenție

Înainte de intervenție, medicul specialist vă va face o anestezie locoregională. Întreaga operație, durează în medie de 30 de minute. După această intervenție chirurgicală, vindecarea și recuperarea necesită circa 2 săptămâni în postoperator.

Pentru a vă face o părere despre cum va arăta pielea dumneavoastră după ce boala Maladia Dupuytren a fost vindecată, vă invităm să aruncați o privire peste cazurile tratate de noi.