De ce? De ce noi?

O malformație congenitală este o problemă de ordin estetic, care în timp poate crea complexe, lucru care duce la scăderea încrederii în sine, dar în același timp este și o problemă serioasă de sănătate care poate afecta sever funcționalitatea degetelor.

Datorită tehnologiei moderne cu care lucrăm și a medicilor noștri specialiști, acum anomaliile congenitale de la nivelul degetelor pot fi tratate chirurgical.

Descriere, cauze, obiective

Malformațiile congenitale la nivelul degetelor pot fi sindactilii, adică degetele sunt lipite sau mai pot fi polidactilii, adică degetele sunt supranumerare.

Tratament

În cazul degetelor lipite medicul chirurg va folosi un lambou dorsal larg ce coboară în comisura pe care o formează și se întâlnește cu incizia transversa din palmă. Se mai pot folosi plastii în Z opuse, combinații de lambouri dorsale și palmare.

În cazul degetelor supranumerare, tratamentul chirurgical constă în amputația degetului supranumerar. Dacă sunt afectați pediculii vasculonervosi ai degetului normal atunci medicul chirurg va practica amputatia de raza și crearea unei mâini tridigitale.

Alte malformații, respectiv amputații ale degetelor prin bride amniotice, hipoplazii digitale (dezvoltare insuficiență a unei mâini sau a unor degete) pot fi tratate chirurgical, în funcție de fiecare caz în parte, după o evaluare corectă clinică și radiologică la centrul medical Pogany.

Înainte de a începe tratamentul chirurgical de corecție a malformațiilor congenitale, medicii noștri specialiști vă vor informa cu privire la etapele prin care va trece copilul sau dumneavoastră. Totodată, pacienții clinicii noastre vor beneficia de consiliere și suport moral astfel încât să nu aveți de ce să vă faceți griji.

Pentru a vă putea face o părere despre rezultatele tratamentului de corecție a malformațiilor congenitale la nivelul degetelor vă invităm să aruncați o privire peste câteva dintre cazurile tratate de noi.