Acest tratament de remodelare corporală fără bisturiu este o opțiune eficientă și pentru persoanele care au un indice de masă musculară IMC (BMI) mai mare.

Există un nou tratament non-invaziv de reducere a grăsimilor care se alătură celorlalte tratamente de pe piață CoolSculpting, SculpSure și EmSculpt, care fie topesc, fie îngheață buzunarele încăpățânate de grăsime din exterior spre interior. Compania de tehnologie estetică Cutera a lansat un nou tratament numit TruSculpt® iD, acum disponibil și la nivel internațional care se pretează pentru o gamă mai largă de tipuri de corp decât predecesorii săi.

Procedurile non-invazive de reducere a grăsimii sunt populare din motive întemeiate: sunt cel mai apropiat lucru de o ”gumă de șters grăsimi instant” pe care știința modernă a inventat-o până acum. Deși fiecare tip de tratament funcționează ușor diferit – fie prin încălzirea, fie prin înghețarea celulelor adipoase pentru a le elimina din corp – tratamentele aflate în prezent pe piață au un lucru în comun: majoritatea sunt eficiente numai pentru persoanele cu un indice de masă corporală mai scăzut.

Tratamentele de remodelare corporală non-invazive existente sunt cele mai potrivite pentru persoanele relativ atletice, care au depozite de grăsimi izolate care pot fi vizate în mod specific de tratament. Un sondaj realizat de Cutera susține acest lucru, constatând că persoanele cu cea mai mare probabilitate de a primi un tratament de remodelare corporală au fost cele care au făcut exerciții fizice în mod regulat.

Cu alte cuvinte, tratamentele de remodelare corporală nu sunt menite să fie instrumente majore de slăbire; studiile clinice arată că pot reduce între 11 și 25 la sută din celulele adipoase din zonele tratate. Persoanele cu pielea slăbită sau lăsată sunt, de asemenea, nu sunt candidați potriviți – pentru tratamentele aflate în prezent pe piață – deoarece pielea slăbită va ascunde reducerea grăsimii cauzată de tratament.

Tratamentul TruSculpt® iD este primul tratament de pe piață care poate trata persoanele cu un IMC de 30 sau mai mare, potrivit companiei Cutera.

Cum funcționează TruSculpt® iD?

TruSculpt® iD funcționează prin încălzirea celulelor adipoase utilizând radiofrecvența monopolară până când acestea dispar și pot fi eliminate în mod natural de corpul pacientului / pacientei. Potrivit companiei Cutera, datele pacienților arată o reducere medie a grăsimii cu 24% după un singur tratament. Compania susține că se pot vedea rezultatele imediat după prima ședință de tratament de 15 minute.

Cum se simte tratamentul cu TruSculpt® iD?

Cutera descrie tratamentul ca fiind ca „un masaj cu pietre fierbinți sau roci vulcanice” – puțină roșeață și sensibilitate post-tratament sunt normale, iar pacienții se pot întoarce imediat la rutina normală, inclusiv exerciții fizice.

Tratamentul de remodelare corporală TruSculpt® iD face parte din specializările de chirurgie estetică non-invazivă din cadrul Centrului Medical Pogany.