Dermatologie

Dermatologia este o ramură a medicinei care se concentrează pe afecțiunile care afectează pielea. Este o specialitate cu aspecte atât medicale cât și chirurgicale. Un dermatolog este un medic specialist care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul bolilor legate de piele, păr, unghii și unele probleme cosmetice.

În timp ce medicii generaliști și medicii interni pot fi capabili să diagnosticheze și să trateze aceleași afecțiuni, un medic dermatolog are o înțelegere mai profundă și o experiență mai mare. De fapt, mulți medici de îngrijire primară își vor îndruma pacienții la medicul dermatolog pentru o îngrijire specializată.

La Clinica Pogany pacienții beneficiază de tratamente personalizate și individualizate, cu rezultate optime. Abordarea medicului dermatolog este de a trata cauzele, nu doar efectele.

Secția de Dermatologie din cadrul clinicii Pogany este condusă de Dr. Catalina Jacota – Medic Specialist Dermato-venerologie.

Clinica Pogany din București se remarcă prin complexitatea serviciilor oferite, personal medical cu vastă experiență în domeniu și aparatură medicală modernă.

Câți oameni suferă de afecțiuni ale pielii?

Pielea este cel mai mare și mai vizibil organ al corpului. Acesta reflectă sănătatea corpului și acționează ca o barieră împotriva rănirii și bacteriilor. Din păcate, la un moment dat, aproape toată lumea se confruntă cu o anumită afecțiune a pielii.

Ce tipuri de afecțiuni tratează medicul dermatolog?

Medicul dermatolog tratează o serie variată de afecțiuni care afectează pielea, părul sau unghiile. Câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni pe care le tratează sunt:

Acnee

Pe baza severității acneei, medicul dermatolog tratează această afecțiune cu medicamente, laser sau alte terapii cu lumină, peeling chimic sau prin îndepărtarea chisturilor mari.

Cancer de piele

Cancerul de piele poate apărea oriunde pe corpul tău. Un dermatolog poate elimina celulele canceroase și te poate monitoriza pentru a te asigura că nu revine.

Dermatita

Dermatita cuprinde mai multe tipuri de afecțiuni ale pielii care provoacă inflamații și iritații. Acestea pot include eczeme, capacul leagănului și reacții alergice.

Infecții

Virușii, bacteriile, ciupercile și paraziții pot intra în piele și pot provoca o varietate de infecții ale pielii. Un dermatolog poate ajuta la diagnosticarea cauzei infecțiilor și la prescrierea tratamentului.

Căderea părului

Căderea părului poate fi cauzată de chelie ereditară. Condiții precum stresul, bolile și modificările hormonale pot afecta căderea părului. Un dermatolog poate determina cauza principală și poate ajuta la tratarea acesteia.

Afectiuni ale unghiilor

Petele, decolorarea și desprinderea unghiei sunt probleme comune ale unghiilor, care sunt tratate de dermatolog.

Când trebuie să mergi la medicul dermatolog?

Programează-te la Dr. Catalina Jacota cât mai curând posibil dacă apar afecțiuni ale pielii sau când tratamentul actual este ineficient.

Dacă ai o piele care poate fi predispusă la cancer de piele, este recomandat să faci un control anual al pielii. În cadrul consultației, medicul dermatolog va verifica cu atenție pielea pentru semne de avertizare de cancer de piele.

Pentru programări sună la numărul de telefon 0757431380 sau trimite un e-mail la adresa office@clinicapogany.ro.