Sânii sunt trăsături ale frumuseții, reprezentând un element foarte important al feminității. Vârsta, sarcina (alăptarea), genetica și mulți alți factori pot transforma sânii rotunzi, fermi și tineri în niște ”bulgări” lăsați și neatractivi, pe care nici o femeie nu și-i dorește. Din fericire, prin procedura de augmentare mamară, pacientele pot contracara cu succes acest aspect mai puțin plăcut pentru a crea o apariție tinerească, plină de viață și atrăgătoare.

Ce reprezintă intervenția chirurgicală de augmentare mamară?

Augmentarea mamară, cunoscută și sub denumirea de mărire de sâni este o intervenție chirurgicală care modifică aspectul sânilor pacientei. Poate include implanturi mamare sau transfer de grăsime, concepute pentru a îmbunătăți dimensiunuea, forma și profilul sânilor și pentru a crea o siluetă mai atractivă.

Care sunt tipurile de implanturi mamare disponibile?

Una dintre cele mai comune metode de mărire a sânilor este prin folosirea implanturilor mamare. Mai jos este o defalcare a celor mai comune tipuri:

  • Implanturi mamare saline structurate: aceste implanturi conțin o structură interioară, fiind umplute cu apă sărată sterilă. Structura creează un aspect mai natural, mai aproape de un sân natural.
  • Implanturi mamare saline: acest tip de implant este umplut cu apă sărată sterilă. Este aprobat de FDA pentru utilizare la femei cu vârsta peste 18 ani.
  • Implanturi mamare cu silicon: aceste implanturi au în compoziție gel siliconic coeziv ce împiedică scurgerea în caz de ruptură. Gelul este conceput pentru a se simți la fel ca țesutul natural al sânului.
  • Implanturi mamare anatomice “gummy bear”: pentru o proiecție mai profundă în partea inferioară a sânului care se îngustează în vârf, implanturile mamare “gummy bear” pot fi soluția cea mai bună, material folosit fiind mai dens, oarecum asemănător jeleurilor sau bomboanelor din caramel.
  • Implanturi mamare cu suprafață netedă: acest tip de implant oferă cea mai moale senzație pentru sâni. Se poate deplasa în buzunarul implantului mamar, creând mișcare naturală. Dezavantajul implanturilor mamare cu suprafață netedă poate include ondularea vizibilă sau palpabilă sub piele.
  • Implanturi mamare rotunde: aceste implanturi par mai pline decât opțiunile fixe de formă. Sunt disponibile pentru mai multe proiecții și oferă mai multe opțiuni de profil. De asemenea, deoarece sunt uniforme, implanturile mamare rotunde nu se rotesc în buzunarul implantului mamar.
  • Implanturi mamare texturate: acest tip de implant mamar este conceput pentru a utiliza țesutul cicatricial, lipindu-se de implant, ceea ce face ca implantul să nu se deplaseze în interiorul sânului.

Alternative la procedura de mărire a sânilor cu ajutorul implanturilor mamare

În timp ce implanturile mamare sunt modalitatea cea mai obișnuită de a schimba aspectul sânilor, există și o altă opțiune pentru paciente. În loc să folosească implanturile mamare, această procedură extrage celule de grăsime, de cele mai multe ori de pe abdomen, flancuri sau coapse şi le reinjectează la nivelul sânilor. Este completată folosind mai multe proceduri de injecție și este o alternativă la implanturile mamare tradiționale.

Următorul pas legat de augmentarea mamară

În cazul în care doriți să optați pentru procedura de augmentare mamară, acum este momentul să ne sunați la CLINICA POGANY, centru de excelență în chirurgia estetică și postbariatrică, pentru o consultație. Permiteți-ne să vă ajutăm în alegerea tipului de procedură care va funcționa cel mai bine pentru dvs. cu scopul de a obține rezultatele dorite.