Eliminarea ridurilor folosind terapia PRP denumită și plasmolifting, este un tratament relativ nou pentru riduri. Plasma de sânge bogată în trombocite a pacientului, injectată în timpul procedurii de ridicare cu plasmă, promite un ten radiant și netezirea ridurilor fine, fără utilizarea de materiale de umplere sintetice sau substanțe străine. Plasmolifting-ul a câștigat o mare popularitate în rândul multor vedete de la Hollywood.

Odată cu îmbătrânirea, numărul de celule faciale devine mai mic și, drept urmare, pielea devine mai subțire, mai vulnerabilă, iar sinteza de colagen și elastan scade și apar ridurile. Pielea fiecărei persoane are capacitatea de a se regenera, și prin urmare, stratul protector care protejează pielea de factorii nocivi din mediu, poate fi refăcut cu succes și diverse defecte pot fi înlăturate.

Cum să-ți menții tinerețea?

Datorită progresului în domeniul medicinii regenerative, este posibilă păstrarea și redarea tinereții folosind doar resurse umane, mai exact sânge. Prin urmare, poți uita de intervenția chirurgicală, materialele sintetice și rezultatele imprevizibile.

Terapia Platelet Rich Plasma este o procedură de ridicare în plasmă, cunoscută drept o metodă excelentă de tratament care accelerează regenerarea pielii. Pentru această procedură, se folosește sângele propriu al pacientului sau, mai degrabă, trombocitele care sunt în sânge, și care afectează reînnoirea țesuturilor pielii, sinteza de colagen și elastan și întărirea părului.

Ce este terapia Vampir sau PRP (Platelet Rich Plasma)?

Terapia cu autoplasmă presupune introducerea plasmei proprii a pacientului, bogată în plachete, în zone care necesită corecție. Timp de secole, această metodă a fost folosită în naturopatie pentru o varietate de tratamente pentru diferite boli și afecțiuni, și deci, este la fel de veche ca medicina în sine.

Terapia PRP este folosită astăzi în multe domenii:

  • pentru întinerirea și regenerarea pielii
  • pentru ridicare
  • pentru pierderea părului
  • pentru îmbunătățirea fluxului de sânge și vindecarea țesuturilor
  • în ortopedie și medicina sportivă
  • în medicina estetică, terapia cu autoplasmă este utilizată, de exemplu, pentru a elimina ridurile

Terapia Platelet Rich Plasma presupune prelevarea de sânge din venele pacientului pentru a prepara plasmă din ea, bogată în plachete, ceea ce stimulează munca celulelor pielii. În special, utilizarea tuburilor speciale face posibilă obținerea unei compoziții îmbogățite cu trombocite, acestea fiind celule responsabile de repararea țesuturilor. Apoi, plasma obținută din sânge este injectată în pielea feței, în jurul ochilor și a zonei gurii, netezind astfel ridurile.

Această metodă de întinerire se bazează pe efectul regenerator al plasmei bogate în trombocite, care este injectat în zonele problematice prin injectare și care activează divizarea celulelor țesutului conjunctiv.

Terapie Platelet Rich Plasma – Efecte

Drept urmare, datorită rezervelor proprii ale organismului, mecanismul biologic al întineririi pielii naturale este declanșat fără intervenție chirurgicală și alte măsuri cosmetologice. După terapie, tenul se îmbunătățește, ridurile sunt netezite, pielea devine mai elastică și strânsă.

Această metodă este adesea folosită în zona gâtului și în zona decolteului, dar este folosită și pe scalp pentru a stimula creșterea părului și pentru a reduce cicatrizarea (de exemplu, cicatrici provocate de acnee, cicatrici chirurgicale, vergeturi).

Dacă terapia cu autoplasmă este combinată cu o procedură de microneedling, se poate obține un efect dublu și rezultate mai bune de întinerire.

Proceduri nechirurgicale

   Proceduri injectabile

→   Tratamente laser

   Remodelare corporală

→   PRP