Vrei să îmbunătățești aspectul sânilor lăsați? Dacă da, operația de ridicare a sânilor poate fi o opțiune pentru tine. Ridicarea sânilor, cunoscută și sub denumirea de mastopexie, este o procedură care urmărește să aducă la nivelul corespunzător sânii lăsați, o afecțiune cunoscută sub numele de „ptoză mamară”.

Deseori, operația de ridicare a sânilor este combinată cu alte proceduri, cum ar fi mărirea sânilor sau reducerea volumului sânilor. În astfel de cazuri, sânii sunt ridicați pe măsură ce cresc sau scad dimensiunile. Datorită medicinei moderne, rezultatul îți poate oferi sâni fermi și frumoși ca în tinerețe.

Ești candidata perfectă pentru operația de ridicare a sânilor dacă:

 • sânii tăi s-au lăsat sau și-au pierdut forma și volumul
 • sânii au o formă mai plată, alungită sau sunt pendulari
 • atunci când nu este susținut, mamelonul se lasă sub șanțul submamar
 • mameloanele și areola se orientează în jos
 • ai pielea întinsă și areolele mărite
 • un sân este mai mic decât celălalt

Operația de ridicare a sânilor este o procedură extrem de individualizată și fiecare pacientă ar trebui să o facă pentru sine, nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să se potrivească unui tip de imagine ideală.

Ce reprezintă ridicarea sânilor?

Ridicarea sânilor, cunoscută și sub numele de mastopexie, este o procedură care constă în ridicarea sânilor prin îndepărtarea excesului de piele, oferindu-i fermitate țesutului din jur pentru a remodela și susține noul contur al sânului. Uneori, areola se mărește în timp, însă ridicarea sânilor va reduce această problemă.

Liftingul mamar îți poate întineri aspectul cu un profil al sânului care are o formă mai tânără și mai fermă. Sânii unei femei se schimbă adesea în timp, pierzându-și forma și fermitatea din tinerețe. Aceste modificări și pierderea elasticității pielii pot rezulta din:

 • Sarcină
 • Alăptare
 • Fluctuații de greutate
 • Îmbătrânire
 • Ereditate

Rezultatele și consultația de după operația de ridicare a sânilor

Durata operației variază în funcție de fiecare pacientă în parte, însă ar putea fi realizată între aproximativ două – patru ore. Pacienta va fi supusă anesteziei generale în timpul operației. Controlul medical general și analizele sunt necesare înainte de operație. După câteva zile, medicul chirurg va extrage drenele chirurgicale. Inciziile vor fi roșii sau roz aprins, dar în timp se vor estompa. Firele vor fi scoase după câteva săptămâni.

În acest timp, un sutien de sprijin trebuie purtat pentru a reduce umflarea sânilor. Sânii vor avea nevoie de câteva luni pentru a-și susține noua formă finală. Cu toate acestea, senzația resimțită la nivelul  mamelonului va reveni la normal în câteva luni. Se poate reveni la locul de muncă după aproximativ o săptămână cu permisiunea medicului.

La Clinica POGANY, Centru de Excelență în Chirurgie Estetică și Postbariatrică, aspectul estetic mult dorit e ușor de obținut!