Din nefericire, în ultimii ani numărul cazurilor de tumori de piele (în special a cazurilor de cancer de piele) a crescut alarmat în România. Orice persoană este predispusă să facă cancer de piele, nu contează ce tip de piele are, rasă sau vârstă.

Principala cauză care duce la apariția cancerului de piele se datorează radiațiilor ultraviolete. Pentru a preveni apariția acestor tumori de piele este foarte important ca în sezonul cald să ne ferim de razele solare puternice și să folosim cremă cu factor de protecție ridicat.

Chiar dacă trăiți într-un mediu climatic mai răcoros asta nu înseamnă că sunteți feriți total. Razele nocive ale soarelui sunt la fel de puternice și în sezonul rece, motiv pentru care medicii dermatologi recomandă să folosim cremă cu factor de protecție mai scăzut, de preferat 15 sau 30.

De ce? De ce noi?

Pentru că ne interesează sănătatea voastră! Am ales să profesăm această meserie din dorința de a ajuta oamenii și nu din cauza banilor.

Depistarea și tratarea precoce a acelor formațiuni tumorale cutanate cu potențial de transformare maligna este foarte importantă, aceasta fiind singura modalitate de vindecare a unei asemenea leziuni.

În cadrul clinicii Pogany, excizia de tumorete cutanate sau de părți moi se realizează în maximă siguranță, iar pentru rezultate estetice remarcabile medicii noștri folosesc aparatură modernă.

Cui se adresează?

În general persoanele care se expun excesiv la soare sau locuiesc în zone cu o expunere mai intensă la ultraviolete sunt mai predispuse. De asemenea, persoanelor care prezintă un număr mare de nevi pigmentari de forme și mărimi neobișnuite.

Cele mai des întâlnite tipuri de tumori cutanate sunt nevii pigmentari. De obicei, cei mai mulți dintre ei sunt benigni, deci nu necesită a fi tratați chirurgical, însă există situații când este necesar a se interveni la timp pentru a preveni malignizarea acestora (atunci când nervii sunt traumatizați accidental în mod repetat).

La ce să ne așteptăm?

Pentru a evita apariția unor reacții adverse, înainte de procedură pacientul trebuie să evite expunerea la soare timp de două săptămâni. Recuperarea este una ușoară și rapidă, singurul incovenient este cicatricea care rămâne în urma acestei proceduri. Însă, nivelul de cicatrizare diferă de la pacient la pacient. Unii dintre ei au rămas cu cicatrici minore.

Pentru a vă face o părere despre cum arată pielea pacientului după excizii de tumorete vă invităm să aruncați o privire peste câteva dintre cazurile tratate de noi.