Ginecomastia reprezintă creșterea excesivă a sânilor la bărbați. Această problemă poate să apară din motive ereditare, din cauza obezității sau din cauza unor probleme de sănătate.

Din fericire, această problemă care poate crea disconfort emoțional are rezolvare. Acestă tehnică de a reduce dimensiunea pieptului masculin este una relativ ușoară, dacă este realizată de către un medic cu experiență în domeniu.

Se indeparteaza glanda printr-o mica incizie periareolara. Se lasa un mic buton sub areola pentru a evita aderentele postoperatorii ale areolei la muschiul pectoral, care determina o concavitate inestetica. La anumiti pacienti care nu accepta o cicatrice periareolara, glanda poate fi excizata prin axila, asistat endoscopic, lasand o mica cicatrice ascunsa in plica axilara. In pseudoginecomastii, este foarte utila si indicata liposuctia.

Se va lasa un tub de dren in postoperator imediat (in noaptea operatiei), acesta impiedicand formarea hematoamelor si se va aplica un pansament compresiv 7- 10 zile. Dupa indepartarea firelor, se pot incep masajele. Exercitiile fizice trebuie evitate timp de o luna de zile.

Zilele si saptamanile postoperatorii sunt importante pentru calitatea rezultatului postoperator. De aceea, este important sa urmati ad literam recomandarile medicului dumneavoastra. Recomandarile inseamna inseamna un numar adecvat de zile de concediu medical, pansamente sau costume personalizate compresive, repaus suficient, evitarea expunerii la soare, evitarea alcoolului si tutunului, si evitarea activitatii fizice intense. Totusi, plasticienii inteleg faptul ca barbatii suporta mai greu inactivitatea si nu pot sa stea in pat prea mult timp sau sa accepte ajutorul celorlalti in timpul recuperarii.

Majoritatea bărbaților care au apelat la ginecomastie susțin că recuperarea a fost ușoară iar cicatricile sunt minore. Totodată, s-au declarat mulțumiți de aspectul estetic îmbunătățit.

Chirurgie estetică masculină

Prețuri

Ginecomastie 1500 - 1800 €