De ce? De ce noi?

Imbatranirea naturala a pielii, ereditatea sau variatiile ponderale cu pierderi importante de greutate, adesea asociate sarcinilor, sunt principalele cauze ale relaxarii cutanate a fetelor interne ale coapselor.

Inafara aspectului estetic disgratios, acest exces de piele, uneori asociat si cu un exces adipos, poate deranja mersul, din cauza frecarii care apare. Acest fenomen este foarte neplacut pentru femei, mai ales in timpul verii, moment in care multe dintre ele iau drumul chirurgiei estetice, pentru corectarea coapselor.

Liftingul de coapse ofera un real serviciu femeilor si in marea majoritate a cazurilor, rezultatele, vizibile destul de rapid, sunt in perfecta armonie cu asteptarile acestora. Mai mult, datorita progreselor si a tehnicilor permanent ameliorate, viata normala poate fi reluata foarte rapid.

De ce noi? Pentru ca ne pasa, pentru ca putem reda pacientei silueta armonioasa pe care si-o doreste. Pentru ca acordam toata atentia acestei interventii, respectam toate regulile, iar rezultatele sunt pe masura.

Cui se adresează?

Exista mai multe tipuri de pacienti, si mai ales paciente, care se gandesc la o posibila corectie a coapselor:

– pacientii motivati in mod clasic de motive estetice, legate de imbatranirea pielii. Sunt acei pacienti care doresc sa eliminarea pielii lasate  sau vergeturilor.

– pacientii care resimt o jena functionala zilnica, la mers, mai ales din cauza excesului adipos, insotit de exces cutanat.

– pacientii care se simt complexati cand se dezbraca in fata altor persoane, din cauza coapselor cu piele cazuta.

Este de mentionat faptul ca daca starea pielii este convenabila (daca pielea a pastrat un anumit grad de elasticitate), se poate face doar o lipoaspiratie a coapselor. Astfel, liftingul se va face fara cicatrice.

La ce să ne așteptăm?

Rezultatul este vizibil imediat, in ciuda edemului care apare. Silueta incepe sa-si regaseasca armonia. Va trebui totusi asteptat cateva luni pentru ca umflarea coapselor, asociata edemului, sa se resoarba si pentru ca cicatrizarea sa se incheie, inainte de a putea aprecia rezultatul definitiv. Trebuie asteptat aproximativ 6 luni pentru a putea vedea forma definitiva a coapselor si circa un an pentru atenuarea progresiva a cicatricilor.

Este posibil ca cicatrizarea sa nu evolueze bine, sa apara hipertrofie sau chiar cicatrice cheloida. Acest fenomen se intampla rar, dar poate face obiectul unei noi interventii chirurgicale, sub anestezie locala.

Descriere, cauze, obiective

Liftingul de coapse este operatia care permite suprimarea excesului cutanat si intinderea pielii la nivelul fetei interne a coapselor, reducand in acelasi timp si masa adipoasa, prin lipoaspiratie.

Combina operatia de reducere a surplusului de piele cu cea de aspiratie a grasimii (liposuctie). Uneori, liposuctia este suficienta, daca starea pielii este buna.

Pentru a evalua interventia necesara si tehnica ce urmeaza a fi folosita, o consultatie prealabila cu medicul chirurg este absolut necesara. Chirurgul va examina cu atentie morfologia coapselor, marimea si localizarea maselor adipoase, calitatea pielii si cantitatea de piele in exces.

Scopul este de a determina cu precizie modul operator optim si tehnica ce va fi folosita, de aici rezultand tipul de cicatrice. Chirurgul va evalua de asemenea dorintele si motivatiile pacientului.

Cu cat excesul cutanat va fi mai mare, cu atat cicatricea reziduala va fi mai lunga. Pozitionarea acesteia poate sa varieze in functie de caz (orizontala, ascunsa in pliul inghinal si/sau verticala, pe fata interna a coapselor). Este important ca pacientul sa fie informat de catre chirurg asupra acestui aspect estetic important.

Pregatirea pentru intervenție

In timpul consultatiei, chirurgul plastician va face fotografii  si o evaluare clinica detaliata, cu scopul de a determina tehnica necesara (lipoaspiratie, pozitionarea cicatricii) si de a stabili tipul de anestezie si de spitalizare.

Pe de alta parte, va informa pacientul despre desfasurarea operatiei, recomandarile preoperatorii, complicatiile posibile si rezultatul la care trebuie sa se astepte. In acelasi timp, medicul se va asigura ca nu exista contraindicatii.

Un interval de timp de minimum 15 zile este recomandat intre prima consultatie si interventia propriu-zisa, pentru ca pacientul sa aiba un timp rezonabil de reflectie si decizie referitor la interventie.

Se recomanda renuntarea la fumat cel putin 10 zile inainte si cel putin 10 zile dupa interventie, cu scopul de a evita toate dificultatile legate de procesul de cicatrizare.

Toate medicamentele pe baza de aspirina sunt interzise cu zece zile inainte de operatie.

Liftingul de coapse se desfasoara in majoritatea cazurilor sub anestezie generala, de aceea este necesara o consultatie prealabila cu medicul anestezist.

Este indicata o pregatire cutanata in timpul dusului din seara si din dimineata dinaintea operatiei, prin folosirea unui sapun antiseptic.

In cazul in care s-a optat pentru anestezie generala, pacientul nu va consuma alimente si bauturi 6 ore inainte de operatie.

Descrierea intervenției – elemente tehnice

Durata interventiei estetice pentru coapse poate sa varieze de la o ora, la o ora si jumatate, in functie de caz si de tehnicile alese. Durata este mai mare in cazuri de obezitate. O lipoaspiratie a coapselor este practicata frecvent inainte de excizia pielii excedentare, permitand o resucere a stratului adipos si in plus, o rearanjare a pielii restante.

Interventia poate sa para lunga, dar nu vor aparea dureri importante postoperatorii.

Operatia de lifting de coapse are deci doi timpi, primul referindu-se la suprimarea maselor adipoase situate pe fata interna a coapselor, prin liposuctie, iar al doilea la indepartarea excesului de piele (aparut in urma regimurilor de slabire sau nu), si punerea in tensiune a pielii ramase.

Dupa efectuarea lipoaspiratiei, indepartarea pielii se face folosind trei tehnici, in functie de morfologia coapselor:

– Prima consta intr-o incizie orizontala, cand excesul de piele se intinde pe toata lungimea coapsei. Aceasta tehnica permite ridicarea pielii cazute. Cicatricea rezultanta pleaca din zona inghinala si se prelungeste pana in pliul fesier, trecand prin adancitura situata intre perineu si partea superioara a fetei interne a coapsei.

– Cea de a doua tehnica consta in executarea unei incizii verticale, in cazul in care excesul cutanat este situat in circumferinta. Aceasta incizie se practica in lungul interiorului coapsei, iar lungimea este mai putin sau mai importanta, in functie de volumul de piele care trebuie indepartat. In cazuri de obezitate, incizia poate sa coboare pana la nivelul genunchiului.

– In sfarsit, cea de a treia tehnica este o combinatie a primelor doua, practicata atunci cand excesul de piele este atat orizontal cat si vertical. In acest caz, incizia este in forma de ‘T’, sau in cazuri speciale, in forma de ‘C’ sau de ‘L’ inversat.

La terminarea operatiei, chirurgul aplica un bandaj elastic, pentru a limita edemul si riscul de flebita.

In functie de tipul de lifting de coapse efectuat, pacientul poate fi externat a doua zi, sau dupa doua zile. Operatia avand loc in zone foarte solicitate fizic, este foarte important sa nu se faca efort fizic in primele zile.

Reacții postoperatorii și complicații posibile

Durerile sunt in general de mica intensitate, asimilate intinderii pielii. la nevoie, pot fi atenuate cu ajutorul medicamentelor antialgice.

Edemul se resoarbe complet in cateva luni, iar rezultatul final al cicatrizarii poate fi apreciat dupa 10 – 12 luni de la operatie.

Poate aparea o jena usoara la mers in primele zile dupa operatie.

Inciziile efectuate sunt situate in zone umede ale corpului. Din acest motiv, ingrijirea trebuie sa se faca zilnic la inceput (dusuri, pansamente). Cicatrizarea dureaza un pic mai mult decat in zonele uscate ale corpului. Cicatricile vor trebui protejate de razele soarelui si de ultraviolete artificiale in timpul primelor 3 luni, pentru a evita riscul de discromie (cicatrizare cu probleme de colorare a pielii).

O oprire a activitatii de 1 – 3 saptamani este preferabila in functie de profesie, pentru a garanta o buna convalescenta.  Reluarea activitatilor sportive poate fi facuta progresiv, dar nu mai devreme de cea de a patra saptamana de dupa operatie.

Complicatiile care pot sa apara, rare dar posibile, sunt flebita, embolia pulmonara, hematoame, infectii, scurgere limfatica persistenta, necrozare a pielii, intarzierea cicatrizarii, sensibilitatea coapselor alterata temporar. Aceste complicatii apar in mod exceptional, dar este important ca pacientul sa fie constient ca madicul chirurg isi ia toate masurile pentru a limita aparitia acestora si pentru a le trata in cazul in care acestea apar.

Cazuri clinice – poze

Pentru a va face o parere despre rezultatele postoperatorii, va invitam sa aruncati o privire peste cazurile tratate de noi.

Liftingul de coapse

Prețuri
Lipoaspiratie coapse, extern si/sau intern 1800-2000 €