Ce este liposcuția?

Liposucția nu este o metodă de a trata obezitatea, ci este o intervenție chirurgicală prin intermediul cărei se descompune și se evacuează grasimea din anumite zone ale corpului.

Intervenția chirurgicală de modelare și conturare este adesea folosită pe:

  • abdomen
  • flancuri
  • șolduri
  • coapse
  • brațe
  • bărbie (zona cervicală)

În general li se recomandă o liposcuție pacienților care sunt tineri, sunt clinici sănătoși și au o greutate constantă, unde există anumite zone ale corpului unde grăsimea nu vrea nici cum să dispară.
Totodată, pentru rezultate bune contează foarte mult ca pacientul să aibă o bună elasticitate a pielii, deoarece după eliminarea depozitelor de grasime pielea  trebuie să se  “muleze/așeze”pe noul contur corporal. În caz contrar, pacientul este nevoit să își facă și o abdominoplastie pentru a îndepărta execesul de piele.

Persoanele dornice ar trebui să vină la clinica Pogany pentru a discuta tot ceea ce presupune intervenția și care sunt riscurile si limitările ei.

Înainte de liposcuție

În cadrul consultației ți se va analiza starea de sănătate pentru a verifica dacă ești candidatul ideal pentru liposucție. Medicul recomandă efectuarea unei ecografi abdominale și analize de sânge.

Persoanele care suferă de anumite boli sau alergii, cum ar fi boala arterială coronariană, diabetul zaharat sau au un sistem imunitar slăbit nu li se recomandă liposcuția.
Înainte cu 14 zile, pacientul trebuie să evite folosirea medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirină. Femeile trebuie să înceteze tratamentul cu anticoncepționale înainte cu 4-6 săptămâni de operație. Operația nu se poate realiza în perioada ciclului menstrual.

Medicul recomandă persoanelor care fumează să încerce să reducă numărul tigărilor fumate pe zi, dacă este posibil este indicat ca înainte cu o lună de operație pacienul să înceteze să mai fumeze.
În ziua operației pacientul nu trebuie să consume alimente sau să bea lichide cu cel puțin 6 ore înainte de aceasta.

Operația de liposcuție

Liposcuția se poate realiza sub anestezie locală, rahianestezie sau anestezie generală. În funcție de zonă, medicul va îndepărta grăsimea prin aspirare. Durata intervenției poate să fie între 1 și 3 ore.

După intervenție, pacientul trebuie să poarte un corset elastic sau pantalon elastic. Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4-6 săptămâni pentru a favoriza așezarea pielii.

După operația de liposucție

Spitalizarea pentru pacienții cu antestezie generală va fi de o zi, în timp ce pacienții cu anestezie locală pot părăsi spitalul în aceeași zi în care s-a realizat operația.

Pentru a preveni infecțiile dar și pentru ameliorarea durerii, trebuie urmat un tratament analgezic și antibiotic. Pacientul trebuie să vină la control la 2/3 zile după operație, după care la 2 săptămâni iar ulterior 3,6,12 luni. Timp de o lună pacientul trebuie să evite să facă efort fizic intens sau sport.

După intervenție pacientul trebuie să adopte un stil de viață sănătos, în caz contrar operația a fost făcută degeaba.

Cât costă o operție de liposcuție?

Prețul pentru o operație de liposucție variază în funcție de complexitatea cazului și a numărului de zone de tratat.

Prețurile pornesc de la 350 de euro și pot urca și până la 2000 de euro!

Pentru a primi toate informațiile cu privire la această intervenție de modelare corporală te așteptăm la clinica Pogany din Bucuresti.