Cutele sau ridurile de expresie care provoacă „fatigabilitate” în zona facială se datorează contracțiilor mușchilor faciali. Tratamentul ideal pentru a scăpa de oboseala vizibilă este prin injectarea toxinei botulinice.

Sigur, rapid și eficient sunt eliminate liniile de expresie de pe frunte, liniile de încruntare cauzate de mușchii mici între sprâncene și pe frunte (glabella) și ridurile ”laba gâștii” din colțul ochilor.

Tratamentul împotriva ridurilor cu toxina botulinică elimină imediat semnele timpului.

Termenul de „toxină” în continuare neliniștește mulți pacienți în cazul unor posibile complicații ale expresiilor faciale. Aceasta aparține trecutului. Astăzi, specialiștii din cadrul Clinicii Pogany – Centru de excelenţă în chirurgia estetică şi postbariatrică – lucrează în conformitate cu o nouă schemă de injecție recunoscută internațional. Rezultatele sunt uimitoare și imediat vizibile.

Cum funcționează tratamentul cu toxina botulinică?

Toxina botulinică se folosește în medicină de mai bine de 30 de ani pentru a trata contracțiile musculare faciale. Tratamentul cu toxina botulinica relaxează mușchii care creează liniile de expresie, reduce intensitatea contracțiilor și elimină ridurile. Această tehnică este aplicată ținând cont de naturalețea expresiei și de păstrarea unei imagini faciale proaspete, relaxate, fără a schimba expresiile faciale.

Scopul tratamentului împotriva ridurilor cu toxina botulinică nu constă în eliminarea tuturor ridurilor. Dimpotrivă, este necesară menținerea unei mobilități ”mici” pentru ca pacientul să nu-și piardă din expresivitatea personală.

Terapia se bazează pe treimea superioară a feței (frunte, glabela, zona ochilor) și, în special, pe ridurile orizontale de la nivelul frunții, ridurile „laba gâștei” și ridurile verticale dintre sprâncene.

Ce urmează în timpul și după tratamentul cu toxina botulinică?

Ingredientul activ se injectează intramuscular folosind un ac foarte fin. Procedura este nedureroasă, de aceea se practică fără anestezie locală. O ușoară senzație de disconfort local poate apărea după injectare, dar care va dispărea după scurt timp.

Mușchii au nevoie de 3-4 zile pentru a se relaxa, iar ridurile de deasupra dispar. Acțiunea este locală și este limitată doar la mușchii injectați. Rezultatul atinge efectul complet după prima săptămână, în funcție de reactivitatea fiecărei persoane și se menține timp de 2-3 luni.

Există contraindicații?

Tratamentul cu Toxina Botulinica este contraindicat pentru pacienții cu boală musculară și pentru persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la bacteriile complexe de tip Clostridium botulinum, responsabile de producerea unei neurotoxine. Nu este indicat tratamentul în timpul sarcinii, alăptării și în cazul persoanelor care urmează un tratament pe bază de antibiotice, precum aminoglicozide sau spectinomicină.

La Clinica POGANY, Centru de Excelență în Chirurgie Estetică și Postbariatrică, aspectul estetic mult dorit e ușor de obținut!