Ce este ginecomastia?

Ginecomastia reprezintă creșterea excesivă a sânilor la bărbați. Această problemă poate să apară din motive ereditare, din cauza obezității sau din cauza unor probleme de sănătate.

Din fericire, această problemă care poate crea disconfort emoțional are rezolvare. Acestă tehnică de a reduce dimensiunea pieptului masculin este una relativ ușoară, dacă este realizată de către un medic cu experiență în domeniu.

De ce noi? Pentru că suntem profesioniști

Pentru că facem acest lucru de mulți ani, pentru că am redat zâmbetul și încrederea multor pacienți.

Tratament ginecomastie

Se îndepărtează glanda printr-o mică incizie periareolară. Se lasă un mic buton sub areolă pentru a evita aderențele postoperatorii ale areolei la mușchiul pectoral, care determină o concavitate inestetică. La anumiți pacienți care nu acceptă o cicatrice periareolară, glanda poate fi excizată prin axilă, asistat endoscopic, lăsând o mică cicatrice ascunsă în plica axilară. În pseudoginecomastii, este foarte utilă și indicată liposucția.

Se va lăsa un tub de dren în postoperator imediat (în noaptea operației), acesta împiedicând formarea hematoamelor și se va aplica un pansament compresiv 7- 10 zile. După îndepărtarea firelor, se pot încep masajele. Exercițiile fizice trebuie evitate timp de o lună de zile.

Recomandări pentru pacient:

Zilele și săptămânile postoperatorii sunt importante pentru calitatea rezultatului postoperator. De aceea, este important să urmați ad literam recomandările medicului dumneavoastră.

Recomandările înseamnă:

  • un număr adecvat de zile de concediu medical
  • pansamente sau costume personalizate compresive
  • repaus suficient
  • evitarea expunerii la soare
  • evitarea alcoolului și tutunului
  • evitarea activității fizice intense

Totuși, plasticienii înțeleg faptul că bărbații suportă mai greu inactivitatea și nu pot să stea în pat prea mult timp sau să accepte ajutorul celorlalți în timpul recuperării.

Majoritatea bărbaților care au apelat la ginecomastie susțin că recuperarea a fost ușoară iar cicatricile sunt minore. Totodată, s-au declarat mulțumiți de aspectul estetic îmbunătățit.

Pentru mai multe informații vă așteptăm la centrul medical Pogany sau trimiteți-ne un e-mail la adresa office@clinicapogany.ro

Cazuri clinice – poze

Pentru a vă face o părere despre rezultate postoperatorii vă invităm să aruncați o privire peste câteva dintre cazurile tratate de noi.