Deoarece toxina botulinică a fost folosită în medicină de zeci de ani, în acest caz avem de-a face cu un medicament testat în timp. Efectul injecțiilor cu toxină botulinică apare treptat la 2-10 zile după procedură. Un rezultat frumos și natural depinde în totalitate de tehnica și calificările medicului care efectuează procedura.

O procedură cu injecții cu toxină botulinică efectuată profesional va oferi feței un aspect natural și frumos. De asemenea, ar trebui să știi că toxina botulinică relaxează mușchii doar în zona în care se face injecția. Acest lucru înseamnă că medicamentul nu este capabil să paralizeze complet fața.

Cine poate beneficia de procedura cu injecții toxină botulinică?

Această procedură este potrivită atât pentru femeile, cât și pentru bărbații care se confruntă cu ridurile de pe frunte, puntea nasului, laba găștii din colțul ochilor sau ca soluție la problema transpirației excesive.

Injecțiile cu toxină botulinică reduc semnificativ hipertonicitatea musculară în zona care necesită corecție. Medicamentul este injectat în mușchii mici de sub piele. Acești mușchi sunt cei care se contractă și creează riduri pe frunte, în colțurile ochilor, pe puntea nasului și podul nasului, și deasupra buzei superioare. Sub influența medicamentului, activitatea motorie a mușchilor scade, iar ridurile fine și adânci sunt netezite.

După mai multe proceduri, ridurile de pe frunte nu mai apar, deoarece se formează o memorie musculară persistentă.

Cât de dureroasă este această procedură?

Pragul de durere pentru fiecare persoană este pur individual. În procedura de injectare a toxinei botulinice se folosesc ace foarte fine pentru a minimiza disconfortul. Pentru majoritatea pacienților, această procedură provoacă doar un disconfort ușor. Dacă dorești, este posibilă și utilizarea unei creme anestezice pe zona tratată.

Toxina botulinică nu provoacă dependență fiziologică. Dar, deoarece mulți clienți sunt foarte mulțumiți de rezultatele procedurii, sunt gata să repete procedura pentru a menține efectul. Toxina botulinică a fost folosită în medicină de zeci de ani. În acest caz, avem de-a face cu un medicament testat în timp.

Din motive de siguranță, toxina botulinică este utilizată în doze minuscule, iar procedura este efectuată de un medic profesionist certificat în astfel de proceduri.

Cât durează efectul injecțiilor cu toxină botulinică?

În medie, acțiunea injecțiilor durează aproximativ 3-6 luni. De regulă, procedura se repetă de 2 ori pe an pentru a preveni adâncirea ridurilor și pentru a bloca expresiile faciale excesive.

Cât durează recuperarea după procedură?

Pentru procedura cu injecții cu toxină botulinică nu este necesar un timp special de reabilitare. Imediat după procedură, trebuie doar să te abții de la băuturi alcoolice, să nu mergi la ștrand și nici să faci plajă.

Există contraindicații doar în cazul sarcinii și alăptării, boli cu tulburări de transmitere neuromusculară, herpes, febră.

Proceduri nechirurgicale

   Proceduri injectabile

→   Tratamente laser

   Remodelare corporală

→   PRP