Uneori, o femeie poate fi nemulțumită de aspectul feselor ei, care sunt prea mici, căzute sau inadecvate pentru silueta ei. În această perspectivă, multe femei sunt motivate să dea volum feselor optând pentru operația estetică de lipofilling de fese.

Ce este lipofillingul de fese?

Lipofillingul feselor este una dintre cele mai populare operații estetice din zilele noastre. Mărește volumul într-un mod 100% natural și, de asemenea, ridică fesele fără nicio cicatrice.

Deoarece intervenția chirurgicală folosește grăsimea proprie a corpului, este cel mai natural mod de a îmbunătăți dimensiunea și forma feselor.

De ce noi?

Pentru că deși pare o operație aparent banală, noi îi acordăm toată atenția, respectăm toate regulile, iar rezultatele sunt pe măsură. Și pentru că avem experiență.

Cui se adresează?

Sunteți un candidat bun pentru un lipofilling de fese dacă:

 • Vreți o mărire a feselor fără implanturi
 • Aveți depozite adecvate de grăsime în alte zone pentru a le recolta pentru injectare în fese
 • Sunteți dispuși și capabili să eviți să stați direct pe fese timp de câteva săptămâni

Este necesar ca pacienții să aibă așteptări realiste și să înțeleagă implicațiile intervenției.

La ce să ne așteptăm?

Rezultatele lipofillingul de fese sunt menite să dureze mulți ani. Celulele adipoase îndepărtate prin liposucție nu se vor întoarce în zonă, iar celulele adipoase care supraviețuiesc transferului în fese vor rămâne pentru anii următori.

Cu toate acestea, fluctuațiile semnificative ale greutății vă pot afecta rezultatele, așa că mențineți o greutate stabilă pentru ca rezultatele să arate cât mai bine.

Rezultatele sunt de obicei finale în 6 luni de la operație, după ce umflarea reziduală a dispărut și sunteți complet vindecat.

Descrierea intervenției – elemente tehnice

 1. Această intervenție chirurgicală se face în ambulatoriu sau poate necesita spitalizare de 24 de ore.
 2. Procedura durează de obicei câteva ore și se efectuează sub anestezie generală, dar în procedurile în care se transferă un volum mai mic de grăsime, se poate face doar cu anestezie locală.
 3. Medicul chirurg folosește apoi liposucția pentru a elimina grăsimea din alte zone ale corpului, cum ar fi șoldurile, abdomenul și coapsele. Liposucția în sine implică efectuarea de incizii în piele și apoi utilizarea unui tub pentru a îndepărta grăsimea din corp.
 4. Depozitele de grăsime care tocmai au fost îndepărtate din organism sunt purificate și pregătite pentru injectare în fese.
 5. Atât liposucția, cât și inciziile de transfer de grăsime sunt închise cu cusături.
 6. La final, medicul chirurg folosește o îmbrăcăminte de compresie pe zonele afectate ale pielii pentru a minimiza riscul de sângerare.

Complicațiile specifice lipofillingul de fese sunt:

Un lipofilling de fese poate prezenta mai puține riscuri în comparație cu alte intervenții chirurgicale, cum ar fi implanturile fesiere cu silicon. Totuși, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, această procedură prezintă riscul de următoarele reacții adverse:

 • infecţie
 • cicatrici
 • durere
 • amorțeală temporară
 • bulgări sub piele în zonele aspirate sau injectate

Cazuri clinice – poze

Pentru a vă face o părere despre rezultatele postoperatorii, vă invităm să aruncați o privire peste cazurile tratate de noi.