Pentru femei, aspectul sânilor este foarte important. Însă, la un moment dat, din cauza anumitor factori, cum ar fi sarcina sau alăptarea, genetica, creșterea sau scăderea bruscă în greutate, vârsta sau schimbările hormonale pot duce la aspectul de sân lăsat.

Dacă în trecut femeile se conformau că sânii lor nu vor mai arata ca în tinerețe, în ziua de astăzi, datorită medicinei moderne, femeile pot avea sâni fermi și frumoși ca în tinerețe.

Cui se adresează?

Femeile care nu sunt mulțumite de cum arată forma sânilor pot opta pentru o operație de ridicare de sâni + implant. Operația se poate realiza doar la femeile care sunt clinic sănătoase iar dezvoltarea sânilor este completă.

Operația de mărire a sânilor constă în introducerea unei proteze mamare într-un buzunar creat de către chirurg sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral.

La ce să ne așteptăm?

Pacientele care vor fi supuse acestei intervenții chirurgicale trebuie să fie pregătite emoțional și să înțeleagă că este posibil să rămână cu cicatrici definitive.

Abia după 6 luni se va putea aprecia forma finală a sânilor.

Pregătirea pentru intervenție

Înainte de operație, pacienta trebuie să se prezinte la chirurgul plastician pentru un control amănunțit. Operația durează între o oră jumate sau două, în funcție de mărimea ptozei sau de corecția necesară.

Chirurgul poate recomanda o spitalizare de 24 de ore pentru a supraveghea îndeaproape rezultatele postoperatorii. După externare, pacienta trebuie neapărat să poarte bustiera timp de două luni.

Recuperarea după intervenție este ușoară și rapidă, vă puteți relua activitățile cotidiene după câteva zile de la operație.

Cazuri clinice – poze