De ce? De ce noi?

Credeti ca aveti nasul prea lung, prea gros, coroiat sau stramb? Aveti un sentiment de jena cand va privesc altii? Aveti o malformatie congenitala sau o forma modificata a nasului datorita unui traumatism? Respirati cu greutate din aceasta cauza? Pentru toate acestea exista o solutie: rinoplastia! Afla acum pretul unei operatii de rinoplastie!

Rinoplastia este o interventie de chirurgie estetica si/sau reparatorie care va poate rezolva problema. Daca va hotarati sa va modificati aspectul nasului, pentru a obtine un rezultat care sa se armonizeze cu celelalte trasaturi ale fetei, trebuie sa tineti cont de proportiile anatomice, astfel incat corectia sa fie rezonabila, iar rezultatul natural.

Decizia trebuie luata impreuna cu chirurgul plastician, care va va propune cel mai potrivit procedeu pentru fiecare caz in parte. Astfel raspundem la intrebarea: De ce noi? Pentru ca avem multa experienta si stim ce avem de facut pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura atunci cand va veti privi in oglinda.

Cui se adreseaza?

Chirurgia estetica a nasului se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor. Criteriile de frumusete sunt diferite la functie de sex, de aceea rinoplastia trebuie sa se adapteze caracteristicilor diferite ale femeilor si barbatilor.

Nasul feminin ideal poate fi mai scurt, subtire, chiar putin ‘in vant’, in timp ce un nas masculin este puternic si drept. In orice caz, nasul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea pacientului, dincolo de imaginea clasica si traditionala, iar interventia chirurgicala trebuie sa respecte criteriile esteticii si dorinta pacientului.

La ce sa ne asteptam?

Rezultatul rinoplastiei poate fi vazut abia dupa indepartarea atelei (care se pune la finalul operatiei, pentru mentinerea formei modelate), adica dupa 7 – 8 zile. Nasul poate sa ramana umflat pentru inca circa doua saptamani, de aceea se recomanda repausul relativ cel putin 10 zile dupa interventie. Este interzis orice efort fizic in primele saptamani. De asemenea trebuie evitata orice trauma a nasului in toata perioada de vindecare.

Este necesar sa asteptati circa 4 – 6 saptamani pentru a avea o idee asupra rezultatului final. Rezultatul definitiv se poate aprecia dupa 6 luni-1an, dupa ce cicatrizarea s-a definitivat.

Cel mai adesea, corectia nasului se face fara cicatrici externe, vizibile (metoda inchisa).

Durerile postoperatorii sunt usoare si se calmeaza cu antialgice. In schimb, poate sa apara o jena la respirare, care poate persista cateva zile. Aparitia temporara a unui edem si invinetirea pleoapelor este de asemenea relativ frecventa.

Descriere, cauze, obiective

Rinoplastia este o interventie care are ca scop sa modeleze un nas functional si armonios, echilibrat, proportional din punct de vedere estetic.

Interventia poate include un timp functional (daca este necesar), care are ca scop ameliorarea respiratiei nazale, aceasta numindu-se rinoplastie functionala. Timpul urmator are ca scop remodelarea nasului cu o forma neplacuta – rinoplastia estetica.

Pregatirea pentru interventie

Inainte de interventie, chirurgul plastician va va intreba asupra motivatiilor dumneavoastra, eventuale patologii asociate, adica probleme respiratorii sau antecedente de traumatisme nazale. Va studia forma nasului, marimea acestuia si calitatea pielii.

Vizita preoperatorie la anestezist este obligatorie. De asemenea, atat chirurgul, cat si anestezistul, vor raspunde tuturor intrebarilor pacientului legate de interventie.

Descrierea interventiei – elemente tehnice

Interventia dureaza intre 45 de minute si 2 ore, in functie de complexitatea acesteia si se face sub anestezie locala (mai rar), atunci cand se opereaza doar varful nasului sau se micsoreaza narile, sau sub anestezie totala, in functie de cerintele si prescrierea specialistului.

Pacientul nu are voie sa manance sau sa bea cu 6 ore inainte de interventie. Este indicat sa renunte complet la fumat sau macar sa intrerupa fumatul cu 1 luna inaintea operatiei, cu scopul de a nu afecta/intarzia cicatrizarea. Trebuie sa evite consumul de aspirina sau aniinflamatoare cu 10 zile inainte de interventie.

Experienta arata ca frumusetea nu respecta intotdeauna asa numitele “proportii divine”. Uneori sunt necesare compromisuri intre imperfectiunile existente si posibilitatile chirurgiei estetice, iar respectarea cu strictete a ‘proportiilor divine’ pot crea o figura neutra, fara caracter.

In acelasi timp, sunt foarte importante calitatile, adeseori foarte diferite, ale structurilor cu care se lucreaza.

O piele fina se va mula intim pe arhitectura cartilaginoasa a nasului, in timp ce o piele mai groasa va masca mai bine cartilajele si va avea o capacitate de retractie mai limitata. Mai mult, un nas care a fost deja operat, prezinta un tesut fibros cicatricial, mai greu de modelat, cu un potential de retractie limitat.

In majoritatea cazurilor, cicatricile operatorii sunt ascunse in interiorul narilor. In anumite cazuri, cum ar fi un varf mare, un nas deja operat (rinoplastie secundara) sau dupa un traumatism (rinoplastie posttraumatica ce necesita adesea grefe de cartilaj)incizia este disimulata la baza nasului si ramane vizibila cateva saptamani. Cand este necesara o reducere a narilor, cicatricile se ascund la baza partilor laterale ale nasului.

La sfarsitul interventiei, chirurgul introduce mese de suport in fosele nazale. Acestea se scot la 48 de ore dupa operatie. Pe nas se aplica un pansament modelant, completat cu o atela care are si rol de protectie si de fixare a scheletului osteocartilaginos remodelat.

Rinoplastia se poate rareori realiza ambulator, externarea fiind facuta in aceeasi zi cu interventia, cel mai frecvent este necesara o noapte de spitalizare.

Reactii postoperatorii si complicatii posibile

Rezultatul rinoplastiei se vede imediat ce s-a indepartat atela, dar trebuie asteptat ca edemul sa se retraga. Evolutia este lenta si subtila. Rezultatele definitive se vad mult mai tarziu, dupa jumatate de an sau un an, dupa cicatrizarea definitiva.

Este posibil sa apara unele complicatii rare in urma interventiei, cum ar fi o sangerare in primele ore, ceea ce face necesara inlocuirea meselor, aparitia unui hematom, o infectie localizata (necesitand antibiotice si lavaj al narilor mai frecvent) sau mici urme rosii datorita frecarii atelei de nas. Toate acestea sunt rare si pot fi tratate. Rar, se poate simti o asperitate la atingere si poate fi jenanta. Aceasta poate fi tratata dupa un an, sub anestezie locala.

Cazuri clinice – poze

Pentru a va face o parere despre rezultate postoperatorii va invitam sa aruncati o privire peste cateva dintre cazurile tratate de noi.

Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie
Rinoplastie Rinoplastie

Rinoplastie

Prețuri

Închisă 2200 €
Închisă + deviație anterioară de sept 2500 €
Deschisă 3000 €