Persoanele supraponderale care au trecut printr-o operație de micșorare de stomac sau care au slăbit mult în greutate prin alimentație sănătoasă și sport se confruntă cu o nouă problemă, și anume pielea în exces.

Pielea în exces nu deranjează pacienții doar vizual, ci și funcțional. Surplusul de piele rămas îi poate împiedica să desfășoare anumite activități fizice.

Datorită faptului că medicina a evoluat mult în ultimii ani, acum excesul de piele rămas poate fi înlăturat cu ajutorulul chirurgiei postbariatrică.

Ce este chirurgia postbariatrică?

Chirurgia postbariatrica este metoda prin care se corectează conturul corporal după ce o persoană a slăbit mult în greutate. Chirurgia nu este deloc ușoară însă cu ajutorul medicilor specialiști, remodelarea corporală se poate realiza în deplină siguranță.

După o slăbire drastică, zonele care necesită intervenție estetică postbariatrică sunt abdomenul, brațele și coapsele.

Înainte de operația de chirurgie postbariatrică

Pacienții ideali pentru această intervenție sunt cei care au reușit șă-și păstreze stabilă greutatea timp de 6 luni. Este foarte important ca pacienții să fie clinici sănătoși, să nu sufere de anumite boli cronice sau alergii.

Toate aceste infromații vor fi discutate între medic și pacient în cadrul unei consultații, unde se va face și o ecografie abdominală și analize de sânge.

Pacientul care va fi supus acestei intervenții trebuie să respecte întocmai sfaturile medicului specialist, și anume femeile trebuie să înceteze să mai ia anticoncepționale cu 4-6 săptămâni înainte de operație, să evite folosirea ojei sau a unghiilor cu gel. În timpul operației femeile nu trebuie să se afle în perioada ciclului menstrual.

Atât femeile cât și bărbații trebuie să înceteze să mai fumeze cu cel puțin o lună înainte de operație, să evite expunerea execesivă la soare sau solar înainte de operație. Cu cel puțin 14 zile nu trebuie să ia nici un medicament de tip anti-inflamatoar sau aspirină.

În ziua operației pacienții nu trebuie să consume alimente sau să bea lichide cu minim 6 ore înainte de aceasta.

Operația de corectare a conturului corporal

În funcție de complexitatea cazului, la operație pot participa 4-5 chirurgi, 1 anestezist și 4-5 asistente medicale. Operația poate dura între 3 și 5 ore.

Fiind o operație destul de dificilă pacientului i se va face anestezie generală.

După operația de chirurgie postbariatrică

În funcție de zonele operate, pacientul va fi internat în spital timp de 3 zile. După operație pacientul va trebui să ia un timp tratament analgezic si antibiotic.

În funcție de capacitatea de vindecare a pacientului și de gradul de dificultate al intervențiilor efectuate, recuperarea postoperatorie poate fi între 3 sau 4 săptămâni.

Tuburile de dren se scot după o zi sau două iar firele de sutura se pot resorbi sau se extrag la 14 zile postoperator.

După cum bine probabil știți, după orice intervenție chirurgicală este interzis efortul fizic intens sau sportul. Pacientul trebuie să înteleagă că estomparea cicatricilor poate dura până la 2 ani.

Pentru a favoriza asezarea pielii este obligatoriu ca pacientul să poarte corsetul elastic sau postoperator cât timp îi recomandă medicul.

Cât costă o operație de chirurgie postbariatrică?

Este foarte greu să estimezi un preț înainte ca medicul să consulte pacientul pentru a afla exact care sunt zonele care au nevoie de operație. Totuși, pentru a vă putea face o idee vă invităm să accesați lista noastră de prețuri pentru operația de chirurgie postbariatrică.

Pentru mai multe informații despre intervenția de corectare a conturului corporal vă așteptăm la clinica Pogany din București.

Chirurgie postbariatrică

Prețuri

Abdominoplastie cu lifting fese (lifting circular) 4500 - 4800 €
Abdominoplastie cu brahioplastie 4000 - 4500 €
Mastopexie cu lifting de coapse 4500 - 4800 €
Mastopexie cu implant șI lifting de coapse 5000 - 5500 €
Abdominoplastie cu ginecomastie 3700 - 4000 €
Ginecomastie cu lifting de coapse 3200 - 3500 €
Lifting circular cu brahioplastie (abdominoplastie +lifting fese + brahioplastie) 5500 - 6000 €