Rinoplastia sau operația de corecție de nas

Ce este / Tipuri / Beneficii / Ce riscuri implică 

Ce este Rinoplastia?

Operatia de rinoplastie sau chirugia nasului este o operatie estetica care priveste piramida nazala, fiind una dintre cele mai solicitate proceduri chirugicale la nivelul structurii nazale!

Tipuri de rinoplastii: rinoplastie inchisa sau rinoplastie deschisa si care este adecvata pentru imbunatatirea aspectului nasului Dvs? Accesati formularul de programari online pentru mai multe informatii, in maxim 24h veti primi raspuns din partea Conferentiar Doctor Silviu Marinescu.

De ce? De ce noi?

Credeti ca aveti nasul prea lung, prea gros, coroiat sau stramb? Forma si dimensiunea lui lasa de dorit? Aveti un sentiment de jena cand va privesc altii? Aveti o malformatie congenitala sau o forma modificata a nasului datorita unui traumatism? Respirati cu greutate din aceasta cauza? Aveti impresia ca osul si cartilajele sunt strambe? Aveti trasaturi faciale care va displac?Pentru toate acestea exista o solutie: rinoplastia! Afla acum pretul unei operatii de rinoplastie!

Rinoplastia este o interventie de chirurgie plastica si estetica si/sau reparatorie care va poate rezolva problema. Daca va hotarati sa va modificati aspectul nasului, pentru a obtine un rezultat care sa se armonizeze cu celelalte trasaturi ale fetei, trebuie sa tineti cont de proportiile anatomice, astfel incat corectia sa fie rezonabila, iar rezultatul natural.

Decizia trebuie luata impreuna cu chirurgul plastician, care va va propune cel mai potrivit procedeu pentru fiecare caz in parte. Astfel raspundem la intrebarea: De ce noi? Clinica de chirurgie plastica estetica Pogany ofera servicii medicale premium, are multa experienta si stim ce avem de facut pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura atunci cand va veti privi in oglinda dupa o operatie de remodelare a nasului.

Cui se adresează?

Chirurgia estetica a nasului se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor. Criteriile de frumusete sunt diferite la functie de sex, de aceea rinoplastia trebuie sa se adapteze caracteristicilor diferite ale femeilor si barbatilor.

Nasul feminin ideal poate fi mai scurt, subtire, chiar putin ‘in vant’, in timp ce un nas masculin este puternic si drept. In orice caz, nasul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea pacientului, dincolo de imaginea clasica si traditionala, iar interventia chirurgicala trebuie sa respecte criteriile esteticii si dorinta pacientului.

La ce să ne așteptăm?

Rezultatul rinoplastiei poate fi vazut abia dupa indepartarea atelei (care se pune la finalul operatiei, pentru mentinerea formei modelate), adica dupa 7 – 8 zile. Nasul poate sa ramana umflat pentru inca circa doua saptamani, de aceea se recomanda repausul relativ cel putin 10 zile dupa interventie. Este interzis orice efort fizic in primele saptamani. De asemenea trebuie evitata orice trauma a nasului in toata perioada de vindecare.

Este necesar sa asteptati circa 4 – 6 saptamani dupa operatie pentru a avea o idee asupra rezultatului final si pentru a observa ca trasaturile fetei s-au schimbat. Rezultatul definitiv se poate aprecia dupa 6 luni-1an, dupa ce cicatrizarea s-a definitivat. Cel mai adesea, corectia nasului se face fara cicatrici externe, vizibile (metoda inchisa).

Durerile postoperatorii sunt usoare si se calmeaza cu antialgice. In schimb, poate sa apara o jena la respirare, care poate persista cateva zile. Aparitia temporara a unui edem si invinetirea pleoapelor este de asemenea relativ frecventa.

Descriere, cauze, obiective

Rinoplastia sau remodelarea nasului este o interventie care are ca scop sa modeleze un nas functional si armonios, echilibrat, proportional din punct de vedere estetic.

Interventia poate include un timp functional (daca este necesar), care are ca scop ameliorarea respiratiei nazale, aceasta numindu-se rinoplastie functionala. Timpul urmator are ca scop remodelarea nasului cu o forma neplacuta – rinoplastia estetica. Foarte important: Operatia pentru deviatia de sept sau septoplastie poate fi facuta impreuna cu operatia estetica de remodelare a oaselor nasului (rinoplastia).

Pregatirea preoperatorie

Inainte de operatie, chirurgul plastician va va intreba asupra motivatiilor dumneavoastra, eventuale patologii asociate, adica probleme respiratorii sau antecedente de traumatisme nazale. Va studia forma nasului, marimea acestuia si calitatea pielii.

Vizita preoperatorie la anestezist este obligatorie. De asemenea, atat chirurgul, cat si anestezistul, vor raspunde tuturor intrebarilor pacientului legate de interventie.

Intervenții de Rinoplastie – elemente tehnice

Interventia dureaza intre 45 de minute si 2 ore, in functie de complexitatea acesteia si se face sub anestezie locala (mai rar), atunci cand se opereaza doar varful nasului sau se micsoreaza narile, sau sub anestezie generala, in functie de cerintele si prescrierea specialistului. Ce tip de anestezie se va folosi se va decide in cadrul primului consult care va avea loc cu putine saptamani inainte de opertie.

Pacientul nu are voie sa manance sau sa bea cu 6 ore inainte de interventie. Este indicat sa renunte complet la fumat sau macar sa intrerupa fumatul cu 1 luna inaintea operatiei, cu scopul de a nu afecta/intarzia cicatrizarea. Trebuie sa evite consumul de aspirina sau aniinflamatoare cu 10 zile inainte de interventie.

Experienta arata ca frumusetea nu respecta intotdeauna asa numitele “proportii divine”. Uneori sunt necesare compromisuri intre imperfectiunile existente si posibilitatile chirurgiei estetice, iar respectarea cu strictete a ‘proportiilor divine’ pot crea o figura neutra, fara caracter. In acelasi timp, sunt foarte importante calitatile, adeseori foarte diferite, ale structurilor cu care se lucreaza.

O piele fina se va mula intim pe arhitectura cartilaginoasa a nasului, in timp ce o piele mai groasa va masca mai bine cartilajele si va avea o capacitate de retractie mai limitata. Mai mult, un nas care a fost deja operat, prezinta un tesut fibros cicatricial, mai greu de modelat, cu un potential de retractie limitat.

In majoritatea cazurilor, cicatricile operatorii sunt ascunse in interiorul narilor. In anumite cazuri, cum ar fi un varf mare, un nas deja operat (rinoplastie secundara) sau dupa un traumatism (rinoplastie posttraumatica ce necesita adesea grefe de cartilaj)incizia este disimulata la baza nasului si ramane vizibila cateva saptamani. Cand este necesara o reducere a narilor, cicatricile se ascund la baza partilor laterale ale nasului.

La sfarsitul interventiei, chirurgul introduce mese de suport in fosele nazale. Acestea se scot la 48 de ore dupa operatie. Pe nas se aplica un pansament modelant, completat cu o atela care are si rol de protectie si de fixare a scheletului osteocartilaginos remodelat.

Rinoplastia este o operatie estetica care se poate rareori realiza ambulator, externarea fiind facuta in aceeasi zi cu interventia, cel mai frecvent este necesara o noapte de spitalizare.

Rinoplastia corelata cu operatia de corectare a deviatiei de sept nazal

La finalul unei operatii de corectie deviatiei de sept nazal pacientul proaspat operat trebuie sa foloseasca tampoane nazale pentru oprirea sangerarii si pentru mentinerea pe mijloc a septului nazal operat. Procedura face ca la 24 – 48h dupa realizarea unei proceduri chirugicale de deviatie de sept la nivelul nasului sa fie nevoie sa se scoata tampoanele nazale. Durerea provocata de procedura de scoatere a tampoanelor precum si de perioada in care nasul este blocat sunt principalele motive pentru care pacientii cu nas infundat care ar trebui sa efectueze operatia amana cat mai mult timp rezolvarea problemei, amana eliberarea cailor respiratorii.

Reactii postoperatorii și complicații posibile

Rezultatul dupa operatia de rinoplastie se vede imediat ce s-a indepartat atela, dar trebuie asteptat ca edemul sa se retraga. Evolutia este lenta si subtila. Rezultatele definitive se vad mult mai tarziu, dupa jumatate de an sau un an, dupa cicatrizarea definitiva.

Complicatii posibile? Este posibil sa apara unele complicatii rare in urma interventiei, cum ar fi o sangerare in primele ore, ceea ce face necesara inlocuirea meselor, aparitia unui hematom, o infectie localizata (necesitand antibiotice si lavaj al narilor mai frecvent) sau mici urme rosii datorita frecarii atelei de nas. Toate acestea sunt rare si pot fi tratate. Rar, se poate simti o asperitate la atingere si poate fi jenanta. Aceasta poate fi tratata dupa un an, sub anestezie locala.

Cazuri clinice – interventii de rinoplastie – galerie foto

Pentru a va face o parere despre rezultate postoperatorii va invitam sa aruncati o privire peste cateva dintre cazurile tratate de noi. De asemenea va rugam sa accesati si o galerie foto cu marirea sanilor si acid hialuronic!

Rinoplastie

Prețuri

Închisă 2600 €
Închisă + deviație anterioară de sept 3000 €
Deschisă 3500 €